Kozmetična linija Lekarne Kočevje

  • Lasten razvoj formulacij                                                           
  • Visoke koncentracije aktivnih sestavin
  • Sodobne in visokokakovostne kozmetične sestavine
  • Rastlinski izvlečki farmacevtske kakovosti
  • Vrhunska brezzračna ovojnina, ki ohranja kakovost izdelkov in preprečuje kontaminacijo
  • Hipoalergena dišava
  • Koži prijazen konzervans
  • Narejeno v Sloveniji

Z razvojem lastne kozmetične linije smo v Lekarni Kočevje uresničili dolgoletno željo po sodobni kozmetiki, ki združuje kakovostne sestavine, visoke koncentracije aktivnih sestavin, prijetne teksture in vrhunsko estetsko ovojnino. Kozmetične formulacije je razvil dr. Damjan Janeš, mag. farm, član kolektiva Lekarne Kočevje, ki je specialist za zdravilne rastline in kozmetične sestavine naravnega izvora. Vodilo pri razvoju je bilo vključevanje sestavin naravnega izvora v koži prijazne formulacije, ki ne vsebujejo silikonov, parabenov, fenoksietanola, mikroplastike in alergenih dišav. Zaradi intenzivnejšega negovalnega učinka kozmetičnih izdelkov smo se odločili za vgrajevanje aktivnih sestavin v visokih koncentracijah, čeprav te povzročajo tehnološke težave, ki zapletejo in podaljšajo razvoj. V kolektivu Lekarne Kočevje smo s končnimi izdelki zelo zadovoljni in vam jih s ponosom predstavljamo v nadaljevanju.

INTENZIVNI SERUM

Namenjen je samostojni negi ali intenzivnejši negi v kombinaciji s kremo ali fluidom. Primeren je za vsak tip kože. Negovalni učinek D-pantenola dopolnjujeta kofein, ki kožo poživi in ektoin, ki kožo ščiti pred zunanjimi vplivi. Optimalno navlaženost kože zagotavljajo izbrana vlažila, med

katerimi so pomembne koži lastne vlažilne molekule, zlasti hialuronska kislina. Tekstura seruma je lahka, lepo mazljiva, hitro se vpije in na koži ne pusti lepljivega občutka.

INTENZIVNA KREMA

Namenjena je negi suhe kože. Bogata krema vsebuje negovalno olje makadamije in pasijonke ter maslo manga in belega kakavovca. Intenzivno negovalni učinek dopolnjuje visoka koncentracija ceramida, ki prispeva k izboljšanju naravnega zaščitnega lipidnega plašča kože in naravni bisabolol, ki kožo pomirja. Izvleček pravega ginsenga in koencim Q10 kožo poživita, izvleček budleje pa kožo zaščiti pred škodljivim delovanjem modre svetlobe. V kremi so tudi številni antioksidanti, kot so naravni vitamin E, stabilna oblika vitamina C in izvleček magnolije. Krema vsebuje tudi hialuronsko kislino, ki skupaj z drugimi izbranimi koži lastnimi vlažili prispeva k optimalni navlaženosti kože. Tekstura kreme je bogata, vendar je lepo mazljiva, se hitro vpije in na koži ne pusti mastnega občutka.

INTENZIVNA BOGATA KREMA

Namenjena je negi zelo suhe kože. Vsebuje velik delež negovalnih olj abesinskega pustoljuba in avokada, jojobin vosek ter karite maslo in maslo belega kakavovca. Intenzivno negovalni učinek dopolnjujeta zelo visoka koncentracija ceramida in skvalan, ki prispevata k izboljšanju naravnega zaščitnega lipidnega plašča kože. Naravni bisabolol kožo pomirja, izvleček pravega ginsenga in koencim Q10 jo poživita, izvleček budleje pa kožo zaščiti pred škodljivim delovanjem modre svetlobe. Krema je bogata z antioksidanti, kot so naravni vitamin E, stabilna oblika vitamina C in izvleček magnolije. Hialuronska kislina skupaj z drugimi izbranimi koži lastnimi vlažili prispeva k optimalni navlaženosti kože. Tekstura kreme je zelo bogata, je lepo mazljiva in se hitro vpije ter na koži ne pusti mastnega občutka.

INTENZIVNI FLUID

Namenjen je negi normalne do mešane kože. Izvleček pravega ginsenga in koencim Q10 kožo poživita, izvleček budleje pa kožo zaščiti pred škodljivim delovanjem modre svetlobe. Fluid vsebuje tudi izvleček magnolije, ki s protibakterijskim delovanjem zagotavlja svežino in čist ten in naravni bisabolol, ki kožo pomirja. Izbrana, koži lastna vlažila skupaj s hialuronsko kislino zagotavljajo optimalno navlaženost kože. Za antioksidativno zaščito sta v fluidu prisotna naravni vitamin E in stabilna oblika vitamina C. Izjemno lahka emulzija kože je zelo lepo mazljiva, se zelo hitro vpije in na koži ne pusti lepljivega ali mastnega občutka.

INTENZIVNI BALZAM ZA USTNICE

Odlično neguje ter ščiti suhe in razpokane ustnice. Vsebuje karitejevo in kakavovo maslo, čebelji vosek, skvalan in visoko koncentracijo ceramida. Naravni vitamin E zagotavlja antioksidativno zaščito. Balzam ima prijetno aromo karamele in vanilije.

INTENZIVNI OLJNI SERUM

Intenzivna nega za zrelo kožo v kombinaciji s kremo ali fluidom. Oljna formula z naravnim nadomestkom silikona je izjemno negovalna, se hitro vpije in na koži ne pušča mastnega občutka. Serum vsebuje fitoretinol bakučiol, ki kože ne draži in ne povzroča preobčutljivosti na svetlobo. Negovalni učinek dopolnjujejo fitoretinolni estri abesinskega pustoljuba, izvleček gugula in naravni vitamin E.

Kozmetično linijo Lekarne Kočevje izdeluje 

Koželj d.o.o. Dob

KAKO VAM LAHKO
POMAGAMO DANES?

Imate vprašanje na katerega ne najdete odgovora?

Vprašajte farmacevta